Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Fem Oscarsnominerade filmer du inte får missa

På söndag är det dags för Oscarsgalan och filminsatser under 2017 ska belönas. Vi har listat fem filmer, nominerade i kategorin ”Bästa film”, som du inte får missa.

The Shape of Water
Med totalt 13 Oscarsnomineringar har den amerikanska fantasyfilmen The Shape of Water fått överlägset flest nomineringar. Filmen, som är regisserad av Guillermo del Toro, utspelar sig i Baltimore under Kalla kriget 1962. Elisa jobbar som vaktmästare på ett laboratorium och lyckas en dag få tag i ett hemligstämplat experiment där man har framställd en humanoid amfibie – en blandning av ett groddjur och en människa. Hon väljer att besöka varelsen i hemlighet och när hon får reda på att forskarna tänker döda den bestämmer hon sig för att agera.

Annons

Call Me by Your Name
Den här romantiska dramakomedin utspelar sig i norra Italien 1983 och bygger på romanen med samma namn, av André Aciman. Filmen handlar om den amerikanska forskarstudenten Oliver som gästar en amerikansk-italiensk familj under en sommar och skildrar en framväxande kärlek mellan en 17-årig pojke och en vuxen man.

Lady Bird
Den kritikerrosade filmen Lady bird belönades tidigare i år med två Golden Globes och är Oscarsnominerad i flera kategorier. Filmen utspelar sig i Sacramento i Kalifornien och handlar om ett turbulent och dramatiskt förhållande mellan tonårsdottern Christine och hennes mamma.

Phantom Thread
Filmen handlar om den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock och hans syster som står i centrum på den brittiska modescenen. Syskonen är vana vid att klä både filmstjärnor och kungligheter men en dag möter Woodcock Alma. Den unga och karismatiska kvinnan blir snart både hans inspirationskälla och älskarinna. I huvudrollen ser vi Daniel Day-Lewis som sagt att detta blir hans sista film.

The Post
Skådespelarveteranerna Meryl Streep och Tom Hanks spelar huvudrollerna i den här amerikanska dramafilmen, regisserad av Steven Spielberg. Filmen handlar om journalisterna på Washington Post och The New York Times som publicerade de läkta dokumenten från Pentagonpapperna om USA:s regerings involvering i Vietnamkriget.

Till Toppen