Annons

Fem nyckelpunkter inför kvällens EM-drabbning

Montenegros svenske förbundskapten Per Johansson, som hade samma jobb i Sverige 2009-2012, i samspråk med sin storskytt Durdina Jaukovic under EM-genrepet mot Blågult. I kväll möts nationerna i EM:s mellanrunda i Nantes. Arkivbild.
Montenegros svenske förbundskapten Per Johansson, som hade samma jobb i Sverige 2009-2012, i samspråk med sin storskytt Durdina Jaukovic under EM-genrepet mot Blågult. I kväll möts nationerna i EM:s mellanrunda i Nantes. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En måstematch direkt för Montenegro – och ett ypperligt läge för Sverige att haka på i kampen om semifinalspel. Här är fem nyckelpunkter inför kvällens möte i mellanrundan av handbolls-EM i Frankrike.

TT
Publicerad

+ Det mentala spelet

Montenegro vann två raka träningsmatcher mot Sverige inför EM (30–28 och 32–30) och har på så vis ett mentalt övertag på Blågult. Svenskorna kan dock drivas av en revanschlusta och Montenegro är i stort behov av poäng. Inför mötet står Sverige på två poäng medan Montenegro har noll poäng med sig i bagaget till mellanrundan.

Annons
Annons
Annons