Annons
X
Annons
X

Fem män som systematiskt har utnyttjat kvinnor

(uppdaterad)

EXEMPEL UR KVINNOJOURERNAS BERÄTTELSER

Man i 50-årsåldern i Västsverige

Har haft över tio importerade fruar under 90- och 00-talet. Minst en filippinska och en thailändska har sökt hjälp hos kvinnojouren. Andra har varit från den thailändska landsbygden. Kvinnorna har vittnat om fysisk och psykisk misshandel och att de isolerats. De två kvinnor som sökt hjälp fick, efter lång kamp, stanna i landet, enligt jouren.

Man i 50-årsåldern i Mellansverige

Har tagit hit minst fem asiatiska kvinnor, varav fyra har sökt hjälp hos kvinnojouren. Två av dem har tvingats till skyddat boende. Kvinnorna vittnar om fysiskt och sexuellt våld och stor isolering från omvärlden. De har inte fått lära sig svenska. Mannen har polisanmälts för misshandel flera gånger, men inget fall har lett till rättegång.

Man i 50-årsåldern i norra Sverige

Minst fyra importerade fruar har kommit till jouren. Kvinnorna har varit asiatiskor, bland annat från Thailand. Kvinnorna har vittnat om isolering samt grov misshandel och grovt sexuellt våld. Fru nummer tre är kvar i Sverige i väntan på en eventuell misshandelsrättegång. Ett par av kvinnorna har fått permanent uppehållstillstånd, men inte på grund av att de misshandlats.

Annons
X

Man i 40-årsåldern i Mellansverige

Har haft minst fyra fruar som han hämtat från Thailand, varav tre har sökt hjälp hos kvinnojouren. Kvinnorna har utsatts för fysisk och psykisk misshandel. Inget förhållande varade mer än två år. En av kvinnorna fick hjälp av bekanta att fly från mannen. Samtliga kvinnor bor fortfarande i Sverige och har fått uppehållstillstånd. Minst en av dem fick uppehålls- tillstånd eftersom hon hittade en ny man.

Man i 40-årsåldern i Västsverige

Han har haft sex fruar/sambos som jouren känner till. Samtliga har tvingats till skyddat boende. Flertalet är från Sydostasien, de två sista från Thailand. Han har träffat dem via nätet. Polisanmälningar finns om sexuellt tvång, våldtäkt, överträdelse av besöksförbud och misshandel, men inget har lett till åtal.
Mannen har stämt en kvinna på stora summor pengar eftersom han anser att hon blåst honom genom sin polisanmälan. Kvinnorna berättar att han hotat dem med att kasta ut dem ur landet om de inte stannar. Samtliga har på olika grunder fått permanent uppehållstillstånd.

Annons
Annons
X
Bild 1 av 5
Bild 2 av 5
Bild 3 av 5
Bild 4 av 5
Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X