Annons
X
Annons
X

Fem av sex traders frias i Libor-rättegång

Fem av sex traders, som har anklagas för manipulation av Libor-räntan, har på onsdagen friats av en jury i London. Ett beslut som betraktas som ett bakslag för den brittiska ekobrottsmyndigheten. skriver Bloomberg.

[object Object]
Royal Bank of Scotland, RBS, drogs in i Libor-skandalen. Foto: Alastair Grant/AP

Danny Wilkinson, Colin Goodman, Darrell Read, Noel Cryan, James Gilmour och Terry Farr. Det är namnen på de sex traders som anklagas för att ha hjälpt den nu dömde bankkollegan Tom Hayes att manipulera nivån på den brittiska Libor-räntan under 2012. Det skriver Bloomberg på onsdagen.

Men efter en fyra månader lång och komplicerad rättegång, har en jury i London valt att fria fem av de sex anklagade. Däremot kunde inget enhälligt beslut ges för Darrell Read. Där har juryn har blivit ombedd att se över anklagelserna.

Juryns beslut betraktas som ett bakslag för Storbritanniens ekobrottsmyndighet, Serious Fraud Office, som vid upprepande tillfällen har förlorat stora fall som har involverat stora aktörer i det brittiska affärslivet.

Annons
X

Efter Libor-skandalen avslöjades har de internationella storbankerna JP Morgan Chase, Citigroup, Barclays, Royal Bank of Scotland och UBS bötfällt på miljardbelopp. Dessutom dömdes Tom Hayes, tidigare handlare på Citigroup och UBS, för 14 års fängelse.

Annons

Royal Bank of Scotland, RBS, drogs in i Libor-skandalen.

Foto: Alastair Grant/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X