X
Annons
X

Felix Herngren och hans nya vänner

Felix Herngren, hyllad reklamfilmsregissör, lämnar sitt gamla produktionsbolag Efti och börjar på konkurrenten Tre vänner. Bolaget är känt för Ica-kampanjen, tv-serien Cleo samt långfilmen Mannen som Log.

– Jag ska fortsätta göra reklamfilm men hoppas även göra tv-serier och spelfilm, säger den 37-åriga komikern och regissören.
Bakom sig lämnar Herngren produktionsbolaget Efti som bland annat gör TV 4:s Sen kväll med Luuk. Det är för sina rollfigurer Dan Bäckman och Tim Hibbins i detta tv-program som komikern Herngren är mest berömd. I reklambranschen är han känd som den prisbelönta regissören bakom humoristiska kampanjer för uppdragsgivare som Canon, Vasakronan, Poolia, Comviq Bonus och Fristads.

– Jag gillar att hålla på med både reklam och tv-komedi. Reklam är så otroligt analytiskt. Varje pinal ska ha ett syfte. Med komedi kan man kan släppa loss helt. De två befruktar varandra otroligt bra, säger Felix Herngren som gjort över 100 reklam-filmer i dussintals kampanjer.
Det var Johan Kindblom, en av grundarna på Tre vänner, som ringde upp och lockade Felix Herngren från Efti som varit hans bas i över sju år. De två är bekanta sedan barndomen och återförenades när de jobbade med en julshow på Cirkus för
ett drygt år sedan.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X