Annons

Skådespelare döms till fängelse för mutor

Felicity Huffman har stått anklagad för att ha försökt muta sig till bättre provresultat för sin dotter. Maken William H Macy ledsagade henne till domstolen i Boston.
Felicity Huffman har stått anklagad för att ha försökt muta sig till bättre provresultat för sin dotter. Maken William H Macy ledsagade henne till domstolen i Boston. Foto: Elise Amendola/AP/TT

Skådespelaren Felicity Huffman, känd från "Desperate housewives", döms till 14 dagars fängelse för att ha betalat mutor för att hennes dotter skulle komma in på ett av USA:s prestigeuniversitet, rapporterar Reuters.

Ann Edliden / TT
Publicerad

Huffman har erkänt att hon betalat motsvarande 140 000 kronor för att hennes barn skulle få bra resultat på sitt SAT-test, motsvarande ett slags högskoleprov. Hon döms av domstolen i Boston även till att betala motsvarande 288 000 kronor i böter, 250 timmars samhällstjänst samt skyddstillsyn i ett år, skriver TMZ.

Innan domen avkunnades bad den 56-åriga skådespelaren om ursäkt för sina handlingar. Åklagaren hade yrkat på minst en månads fängelse, medan advokaten tyckte att det räckte med böter och villkorlig dom. Felicity Huffman hade maken tillika skådespelaren William H Macy vid sin sida. Han ska ha känt till brottet, men har av okänd anledning inte åtalats i härvan.

Annons
Annons
Annons