Annons

”Felaktigt att p-vakter arbetar på provision”

Lena Karlsson.
Lena Karlsson. Foto: Sofi Lind

Den svenska ordningens två olika lagstiftningar, en för offentligrättslig parkering och en för civilrättslig parkering, bör bli mer likartade för att det ska vara enklare för bilisten. Det skriver Lena Karlsson, vd för Svepark, i en replik.

Under strecket
Publicerad

Boel Flodgren och Niklas Arvidsson skriver på SvD Debatt om parkering. Vi i Svepark, en branschorganisation för parkering i Sverige, delar ett antal åsikter med debattörerna men det finns också påståenden att bemöta.

En fråga som tas upp är om en liknande nämnd som Norge har för sina ”kontrollavgifter”. Norges Klagenämnd tillsammans med ett antal andra regleringar har gjort att landets parkeringsbransch är betydligt mer kontrollerad än den svenska. Svepark har sedan utredningen som hänvisas till från 2006 ett flertal gånger uppmanat svenska myndigheter att vi bör pröva en liknande ordning i Sverige. För vissa frågor gäller dock fortfarande samma ordning som i Sverige, att domstolar hanterar frågorna. Alltså behandlas inte alla sanktioner av denna Klagenämnd.

Annons
Annons
Annons