Annons

Fel säsong helt rätt – nu är populära städerna som bäst

Ingen risk att frysa. Under vintern är det alltid runt 20 grader mitt på dagen i Nice.
Ingen risk att frysa. Under vintern är det alltid runt 20 grader mitt på dagen i Nice. Foto: Miriam Preis

Varför trängas när du kan ha den franska Rivieran för dig själv? SvD Resor åkte till Nice och Cannes i januari och njöt av lugnet, maten och lokalbornas favoriter.

Under strecket
Publicerad

Pappershandeln Papeterie Rontani i Nice drivs av femte generationen kvinnor.

Foto: Miriam Preis

Pierre Altobelli tog över sin mormors krog och driver den i traditionell anda, fast med en modern touch.

Foto: Miriam Preis

Sardiner med grillade paprikor på Chez Davia.

Foto: Miriam Preis

Tågstationen Le Gare du Sud i stadsdelen Libération har byggts om till stor saluhall.

Foto: Miriam Preis

Sommelieren Vanessa Massé äger den stilrena krogen Pure & V. Köksmästare Mads Thomsen kommer från Danmark.

Foto: Miriam Preis

Saluhallen i Cannes heter Marché Forville och här hittar man alla möjliga råvaror i säsong.

Foto: Miriam Preis

Henry Brougham.

Foto: Morphart Creations

Utanför Cannes ligger ön Saint-Honorat, där ett trettiotal katolska munkar ägnar sig åt vinodling.

Foto: Miriam Preis

Från Slottskullen La Colline du Château, har man milsvid utsikt över stranden och strandpromenaden i Nice.

Foto: Miriam Preis

Att åka till franska Rivieran vintertid må låta bakvänt, men ur ett historiskt perspektiv är det helt rätt. Under 1800-talet och fram till åren efter första världskriget var både Nice och Cannes populära vinterdestinationer för den nordeuropeiska överklassen. Man reste hit för det milda klimatets skull, promenerade och umgicks. Livet var lugnt och bekymmersfritt.

– Faktum är att om solen skiner blir det alltid tjugo grader ett par timmar mitt på dagen, under hela vintern.

Annons
Annons
Annons