”Fel när liberaler inte respekterar äganderätten”

Näringsidkarna i området är chockade. De säger att ­hela Stureplan kommer att förvandlas till en grus­öken, skriver författarna.
Näringsidkarna i området är chockade. De säger att ­hela Stureplan kommer att förvandlas till en grus­öken, skriver författarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

Kommunen bör inte hindra byggande vid Stureplan och ställa den egna viljan över fastighetsägarens. Det skriver liberala ungdomspolitiker i en replik.

Under strecket
Publicerad
Saga Bowallius och Filip Björklund

Saga Bowallius och Filip Björklund

Foto: Privat
Annons

Liberalerna i Stockholms stad skriver på SvD Debatt att Stureplan kan komma att rivas. De menar att detta inte är en önskvärd utveckling och att kommunen bör gå in och stoppa detta. Vi i LUF Storstockholm tycker att deras argument – att rivningen inte är ”klok”, att ombyggnationen kan kosta Stureplan sin ”själ” och att utvecklingen bör ske ”stegvis” – inte håller för att bryta mot en av liberalismens grundbult – äganderätten.

Missförstå oss nu inte. Visst är det tråkigt om Stureplan försvinner! Det är väldigt vackert område och en trevlig plats i Stockholms stad. Men det vore ännu tråkigare om kommunen på dessa grunder hindrade bygget och ställde den egna viljan över fastighetsägarens.

Annons
Annons
Annons