Annons

”Fel med tak för hyran efter renovering”

Nu reses krav på att i lag utvidga de boendes bestämmanderätt. Vi är oroliga över att intressebalansen tippar över ända om fastighetsägare i framtiden fråntas möjligheten att ta ansvar för de egna fastigheterna, skriver Anders Nordstrand, SABO, och Reinhold Lennebo, Fastighetsägarna.

Under strecket
Publicerad

Anders Nordstrand och Reinhold Lennebo

Foto: Pressbild, Magnus Glans Bild 1 av 2
Foto: Hasse Holmberg/TT Bild 2 av 2

Renoveringarna av miljonprogrammet har tagit fart de senaste åren. Men fortfarande finns många bostäder kvar att rusta upp där hyresgäster längtar efter fräschare badrum, nya fönster, bättre tvättstugor. Andra oroas över förändringen och tanken på höjda hyror. Mitt i detta står privata och allmännyttiga fastighetsägare med ansvar för att säkra fastigheternas tekniska kvalitéer, miljövärden och komfort – och som seriösa förvaltare ta ansvar för en långsiktigt hållbar hyresmarknad.

För oss som företräder fastighetsägare i hela landet är det mycket viktigt att våra medlemmar kan anpassa sina hus till en standard som möter kraven från både nutida och framtida hyresgäster. Lika viktigt är att hyresgästerna fortsätter ha ett starkt konsumentskydd. När våra bostäder renoveras behövs en god balans mellan dessa två intressen. Husen ska stå i många år och en väl genomförd upprustning bidrar till hyresrättens attraktivitet på svensk bostadsmarknad.

Annons
Annons
Annons