Annons

Feelgood infriar inte löftena

Hälsovårdsföretaget Feelgood gör ännu en gång sina aktieägare besvikna. Den relativt färske vd:n Morten Werner går i sina företrädares fotspår med att inte kunna infria framtidslöftena. I går sänktes årsprognosen och aktien sjönk som en sten på Stockholmsbörsen.

Under strecket
Publicerad

Nu heter det att resultatet efter finansiella poster blir en förlust på 8 till 12 miljoner kronor för 2003. Tidigare var prognosen ett nollresultat efter finansiella poster. Tidigare i somras, i en längre intervju med SvD Näringsliv, var däremot Morten Werner hoppfull och sade: - Vårt mål är att nå minst ett nollresultat för 2003. Det känns som att vi är på god väg. Artikeln fick stort genomslag och aktien fick fart uppåt på börsen.

Beskedet om den nedjusterade prognosen kom i samband med att Feelgood släppte sin resultatrapport för årets första sex månader. Resultatet efter finansiella poster blev -3,5 miljoner kronor, vilket dock är en klar förbättring jämfört med -29,1 miljoner för ett år sedan. Rörelseresultatet hamnade på -1,9 miljoner kronor, jämfört med -26,3 miljoner. Försäljningen minskade med 6 procent till 216 miljoner kronor. Prognosen för 2004 om en vinst på 15 miljoner kronor håller dock Feelgood fortfarande fast vid.

Annons
Annons
Annons