Annons
X
Annons
X

Federer kan bli världsetta igen

WIMBLEDON.

Världstrean Roger Federer kan i Wimbledon återta förstaplatsen på rankningen. Men då krävs att han nästa söndag lägger ytterligare en titel till de tidigare sex.

[object Object]
Roger Federer under inledningsmatchen i Wimbledon. Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

Att toppa listan i ytterligare minst två veckor är ett av de få stora mål den 30-årige schweizaren har kvar i karriären.

Federer har under första halvan av säsongen krympt avståndet till Novak Djokovic och Rafael Nadal så mycket att det i Wimbledon räckte att han lottades på samma halva som Djokovic för att få ödet i egna händer (se fakta).

– Spelar jag riktigt bra kan det gå, säger Federer som har ”bara” en kvartsfinal att försvara från fjolårets turnering där Djokovic finalbesegrade Nadal.

Annons
X

Med sina 16 Grand Slam-titlar är Federer överlägsen på den listan och även om senaste triumfen härrör sig från Australian Open 2010 tycker racketkonstnären från Basel att han fortfarande har stora möjligheter att ta fler bucklor i de fyra största turneringarna.

– Djokovic och ”Rafa” har utan tvekan varit bäst i de stora turneringarna under de två senaste åren men jag känner ändå att mitt spel räcker till, säger Federer som inlett Wimbledon med två 3-0-segrar.

Eftersom vare sig spanjoren Albert Ramos eller Fabio Fognini är några grässpelare att tala om har den sexfaldige Wimbledonsegraren ännu inte lämnat något tydligt formbesked.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det viktigaste för mig är att jag känner mig stark och att jag inför Wimbledon fick så många matcher som jag behövde.

  Federer tappade förstaplatsen på rankningen då han i Öppna franska för två år sedan förlorade kvartsfinalen mot Robin Söderling.

  Då var schweizaren med sina 285 veckor på tronen bara två veckor ifrån att passera Pete Sampras som tidernas meste världsetta.

  Med en seger i Wimbledon skulle Roger Federer nå sitt mål och dessutom tangera Sampras sju Wimbledon-titlar.

  – Det skulle vara helt fantastiskt, då jag var yngre beundrade jag och såg upp till Pete, säger Roger Federer som i tredje omgången möter Michael Russell eller Julien Benneteau.

  Annons
  Annons
  X

  Roger Federer under inledningsmatchen i Wimbledon.

  Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X