Annons

Fauci varnar för mer smitta efter protester

Smittskyddsexperten Anthony Fauci (längst till vänster) har gjort sig känd som en frispråkig rådgivare till president Donald Trump (höger).
Smittskyddsexperten Anthony Fauci (längst till vänster) har gjort sig känd som en frispråkig rådgivare till president Donald Trump (höger). Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci varnar för att smittspridningen kan ta fart igen efter de omfattande protesterna mot rasistiskt polisvåld i USA.

Under strecket
Johan Nilsson / TT
Publicerad

I en radiointervju i helgen konstaterade Anthony Fauci, chef för National Institute for Allergy and Infectious Diseases i USA, att demonstranterna både har en konstitutionell rätt och god anledning att protestera, samtidigt som han varnade för att spridningen av det nya coronaviruset kan komma att ta fart på nytt.

– Alltid när jag hör talas om eller ser stora folksamlingar på platser där det förekommer smittspridning blir jag väldigt orolig, för det innebär perfekta förhållanden för viruset, vilket kan resultera i mindre utbrott som i sin tur kan ge större ökningar (i smittspridningen), sade han nyligen till radiostationen Wtop.

Annons
Annons
Annons