X
Annons
X
Sven-Olof Johanssons kritik av politiker och myndighetschefer är skoningslös: ”Ingen gör konsekvensanalyser längre. Man hinner inte, orkar inte eller skiter i det.”
Sven-Olof Johanssons kritik av politiker och myndighetschefer är skoningslös: ”Ingen gör konsekvensanalyser längre. Man hinner inte, orkar inte eller skiter i det.” Foto: Simon Rehnström

Fastighetsmagnaten: Jag var fattigast i Sverige

Långläsning

Sven-Olof Johansson har inte boxats färdigt utan väljer bara sina sina strider mer noggrant. Han är inte rädd för stigande räntor. Men skoningslös i sin kritik av politiker och myndighetschefer. Och han ser till att ha "cash" nog för att plocka stjärnorna i en fastighetsmarknad som viker.

"Det är omöjligt att det har funnits någon fattigare i Sverige än jag."

Orden är Sven-Olof Johanssons. I dag är han miljardär, för andra gången ska tilläggas. Eller tredje om man räknar med den tiden då han var god för minus två miljarder innan han redde upp sina skulder på 90-talet.

Sven-Olof Johanssons kritik av politiker och myndighetschefer är skoningslös: ”Ingen gör konsekvensanalyser längre. Man hinner inte, orkar inte eller skiter i det.”

Foto: Simon Rehnström Bild 1 av 6

Sven-Olof Johansson har en dyster syn på bostadsmarknaden i år och spår större prisfall än många andra experter.

Foto: Lars Pehrson Bild 2 av 6

”Jag är inte särskilt rädd för stigande räntor. Det kommer inte att hända”, säger Sven-Olof Johansson.

Foto: Simon Rehnström Bild 3 av 6

Sven-Olof Johansson 1997.

Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 4 av 6

Sven-Olof Johansson var anställd en gång tiden – i tre månader.

Foto: Simon Rehnström Bild 5 av 6

Sven-Olof Johansson har gjort massor av bra affärer och några riktigt dåliga. En av de riktigt bra syns redan på hans kontor, där hänger en stor Sam Francis. ”Den där köpte jag för 80 000 dollar. Men jag köpte den för att jag tycker den är fantastisk”, säger han och pekar mot väggen.

Foto: Lars Pehrson Bild 6 av 6