Sorry we missed youFast i gigekonomin mot en osäker framtid

Kris Hitchen och Katie Proctor i ”Sorry we missed you”.
Kris Hitchen och Katie Proctor i ”Sorry we missed you”. Foto: Scanbox

Ricky drömmer om att bli sin egen. Men i stället ökar stressen och tiden för familjen minskar. Ken Loach skildrar arbetarnas pressade liv där varje dag är en strid på kniven för att överleva.

Publicerad
Annons

83-åriga regissören Ken Loach, numera lierad med den något yngre manusförfattaren Paul Laverty, ger sig inte. Han fortsätter envetet att skildra vad som händer den brittiska arbetarklassen allteftersom det ekonomiska klimatet hårdnar och arbetstempot skruvas upp, nu kanske mer aktuellt än någonsin. Möjligen har hans syn på tillvaron svartnat ytterligare. Det finns mycket lite plats för skratt i den nya filmen. Titeln syftar på texten på den lapp som leverantörer lämnar när ingen varit hemma för att ta emot det beställda paketet.

Familjen Turner är en arbetarfamilj som alla andra, men ovanligt kärleksfull och i avsaknad av problem som alkohol som i Ken Loachs ”Mitt namn är Joe” eller arbetsskador som i hans förra film ”Jag, Daniel Blake”. Ricky (Kris Hitchen) är byggnadsarbetare som kommit upp i en ålder då han inte längre orkar med det tunga jobbet på byggena, hans hustru Abby (Debbie Honeywood) arbetar med kärleksfullt allvar i hemtjänsten. De har två hemmavarande barn, Seb (Rhys Stone) och Lisa (Katie Proctor).

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons