Annons

Färre vill slakta – personalbristen förvärras

Ove Rödén styckar en gris på Mårtenssons Partiaffär AB i Slakthusområdet, Stockholm.
Ove Rödén styckar en gris på Mårtenssons Partiaffär AB i Slakthusområdet, Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / TT

Svenskarna äter i genomsnitt 85,5 kg kött om året, men allt färre vill göra grovjobbet.

Charkindustrin brottas med en svag återväxt som räddas av inhyrd personal från Östeuropa.

TT
Publicerad

– När jag berättar vad jag jobbar med ifrågasätter folk det. De tycker väl att det är otäckt med allt blod, men folk gillar ju att äta kött så det är lite dubbelmoral, säger Ove Rödén som har jobbat som slaktare och styckare i nästan 50 år.

– Det är inte kul för någon i början, men man vänjer sig rätt fort.

Alex Stasejev styckar en gris på Mårtenssons Partiaffär AB i Slakthusområdet, Stockholm

Foto: Meli Petersson Ellafi / TT Bild 1 av 2

Timo Timotijvc styckar en gris på Mårtenssons Partiaffär AB i Slakthusområdet, Stockholm.

Foto: Meli Petersson Ellafi / TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons