Färre food trucks på Stockholms gator

Det blir färre food trucks på Stockholms gator i vår. Dyra tillstånd, stränga regler och för stor konkurrens har fått många att lägga av och sälja sina bilar.

– Många trodde nog att det bara var att köpa en bil och börja sälja mat, men det är betydligt tuffare än så, säger Kristofer Lund, en av många food truck-ägare som slutat att köra i stan.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Bart Brolin på sin Vegan Soul train food truck i Kista.

Bart Brolin på sin Vegan Soul train food truck i Kista.

Foto: Tomas Oneborg
Vegan Soul

Vegan Soul

Foto: Tomas Oneborg
Iga Nasiek arbetar tillsammans med Bart Brolin i Kista.

Iga Nasiek arbetar tillsammans med Bart Brolin i Kista.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

När de första så kallade food trucksen började rulla på huvudstadens gator runt 2013 dröjde det inte länge innan hungriga stockholmare lärde sig att köa för en taco, hamburgare eller pizzaslice tillagade i en bil. De rullande matbilarna blev snabbt en del av stadsbilden och politikerna i Stockholm stad lät utfärda 20 tillstånd den första sommaren.

Året efter fanns det 100 tillstånd för mobil gatuförsäljning att söka. Ökningen av rullande gatukök fortsatte och förra året hade 74 bilar tillstånd att sälja mat på stan. Nu har trenden vänt. Den första april gick tillståndet för 41 food trucks ut, av dessa har endast 18 lämnat in en ansökan för att förnya.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons