”Farmor är min bästa vän”

En far- eller morförälder är inte så uppfostrande. Och så kan man prata om allt, minns vuxna barnbarn med starka band till den äldre generationen.

Uppdaterad
Publicerad
”Farmor är nästan som en bästa väninna och vi pratar med varandra i stort sett varje vecka. Vi diskuterar relationsproblem, barnuppfostran, jobb…  allt. Jag förstår inte hur jag ska klara mig när hon en dag inte finns i livet”, säger Lina Kihlmark om sin farmor Karin.

”Farmor är nästan som en bästa väninna och vi pratar med varandra i stort sett varje vecka. Vi diskuterar relationsproblem, barnuppfostran, jobb… allt. Jag förstår inte hur jag ska klara mig när hon en dag inte finns i livet”, säger Lina Kihlmark om sin farmor Karin.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Mor- och farföräldrar kan på olika sätt vara oerhört betydelsefulla för sina barnbarn. Den värme och den trygghet som en älskad farmor eller morfar lyckas förmedla till sitt barnbarn, kan han eller hon bära med sig och hämta kraft från långt efter att den äldre generationen gått bort.

– Bara farfars kärleksfulla blick… Jag kan fortfarande vila i den. Det är svårt att sätta ord på, men för farfar räckte det med att jag fanns och att jag var där, säger 45-åriga Ulrika Nilsson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons