Farlig naivitet om försvaret

Försvarspolitikernas ansvar. Vem kan förutse vart det alltmer välmående Putins Ryssland tar vägen? När orosmolnen hopar sig eller när kriget brutit ut kan det vara för sent att köpa försvarsmateriel, skriver förre tv-producenten Björn Fontander, som i dagarna utkommer med en bok om krigsåren.

Under strecket
Publicerad
Det går allt bättre för Putins Ryssland. Vad kommer han att göra med pengarna som strömmar in från bland annat oljeindustrin? Upprustning eller 
sociala reformer?

Det går allt bättre för Putins Ryssland. Vad kommer han att göra med pengarna som strömmar in från bland annat oljeindustrin? Upprustning eller sociala reformer?

Annons

Mycket har sagts om Sveriges skamlöst nedbantade försvar. Med satirens hjälp har det påståtts att vårt flygvapen numera i antal flygplan står i klass med en väletablerad flygklubb.
Illusionen om att det numera inte finns något militärt hot mot Sverige (SvD Brännpunkt 25/10) är som artikelförfattarna Jan och Ulf Wickbom anger farlig att göra till en permanent doktrin. Det är i ordets verkliga mening livsfarligt för hela vårt folk och våra grannländer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons