Annons
X
Annons
X

Färgglatt nytt Windows med appar

Microsoft släppte på onsdagen en testversion av nya Windows 8 för konsumenter. Det fungerar på båda datorer och surfplattor och ser annorlunda ut än vad vi är vana vid - det är färgglatt, har appar och en appstore och funkar med pekskärmar.

Av TT
(uppdaterad)

– Det här är ett generationsskifte för Windows. Ett Windows för en ny generation, sade Steven Sinofsky, Windowschef vid Microsoft, på en presskonferens vid mässan Mobile World Congress i Barcelona.

Windows 8 är uppbyggt i Metro-stilen, som presenterar informationen i form av rutor av rörliga bilder och text och redan finns i Windows för mobiler. Ett viktigt inslag är appar, som kan laddas ned från den nya Windows Store. Apparna är desamma på såväl surfplattor, Windows-mobiler och datorer.

– Ju fler appar du har, desto bättre blir upplevelsen, säger Steven Sinofsky.

Annons
X

Testversionen av Windows 8 fungerar i surfplattor och nyare datorer med Windows och finns på fem olika språk - engelska, tyska, franska, japanska och en kinesisk version.

Startsidan är mer färgglad än vad vi är vana vid. Det går att scrolla fram och tillbaka mellan de olika apparna, varav vissa kommer förinstallerade. Men när man använder Officepaketets program, som Word eller Excel, ser däremot Windows mer bekant ut.

Barcelona TT:s utsända

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X