Annons
X
Annons
X

Färgglada hattar ska hjälpa chefer att tänka

Kommundirektören i Laholm har köpt in färgglada hattar som ska hjälpa de anställda att tänka. Hattkalaset går på 18 000 kronor, samtidigt ska kommunen spara.

Enligt Hallands-Posten är det ett lokalt företag som tillverkat de 60 hattarna i olika färger. Motivering till inköpet är att hattarna är ett arbetsverktyg och ska hjälpa de kommunala cheferna att lösa problem.

Kommundirektören, Kristiina Kosunen-Eriksson, säger till tidningen att de olika färgerna ska representera olika sätt att tänka. En gul hatt står för positiva möjligheter som motiveras logiskt.

HP skriver att kommundirektören för cirka en månad sedan skickat ut ett brev till de anställda med direktiv om att de ska vara återhållsamma med utgifter och inköp.

Annons
X

Hattinköpet har orsakat en het debatt i kommunen men Kristiina Kosunen-Eriksson påpekar för HP att kommunens verksamhet omsätter nästan en miljard kronor och om de färgglada hattarna skulle användas tio gånger blir kostnaden 18 kronor per hatt och tillfälle.

– Någonstans måste man få vara lite galen och tänka fritt, säger hon till HP och tillägger: Alla skulle må bra av att byta hatt ibland.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X