Annons

Fares om nya spelet: "Det är rätt kaxigt"

Josef Fares vänder sig mot begreppet "starka kvinnliga karaktärer", men konstaterar att hans "A way out" har två män i huvudrollen. "Men jag vill ha kvinnor i huvudrollerna och det kommer säkert komma i framtiden, det är något jag försöker att tänka på hela tiden."
Josef Fares vänder sig mot begreppet "starka kvinnliga karaktärer", men konstaterar att hans "A way out" har två män i huvudrollen. "Men jag vill ha kvinnor i huvudrollerna och det kommer säkert komma i framtiden, det är något jag försöker att tänka på hela tiden." Foto: EA/Hazelight

Josef Fares nya spel "A way out" handlar om två figurer som rymmer från ett fängelse. Men det som sticker ut är att du inte kan spela det ensam.

– Det kan tyckas kaxigt och dumt, säger Fares.

TT TT
Publicerad

Den 23 mars är det dags för Josef Fares bolag Hazelight att släppa "A way out". Historien börjar i ett amerikanskt fängelse på 1970-talet, där två fångar lär känna varandra, och sedan – som titeln antyder – tar sig ut.

Josef Fares gillar inte repetition. Enligt honom återanvänder spelutvecklare ofta spelmoment för att förlänga spelet. Det är dyrt att bygga mekaniken bakom respektive moment.

Josef Fares har fått en hel del internationell uppmärksamhet för sitt nya spel "A way out". " Det är ett jävligt hajpat spel. Och folk gillar ju att prata med mig också. Jag är den jag är, jag kacklar på.", säger han.

Foto: Gustav Sjöholm/TT Bild 1 av 3

Josef Fares har själv spelat in alla animationer genom så kallad motion capture-teknik. Hans bror Fares Fares lånar ut ansikte och röst till ena huvudpersonen Leo. "Det är oerhört påfrestande. Det är inte det roliga", säger Josef Fares om inspelningarna.

Foto: Gustav Sjöholm/TT Bild 2 av 3

Räkna med en fartfylld rymning i "A way out".

Foto: EA/Hazelight Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons