SvD Perfect Guide

Farah Abadi: ”Vi kanske undermedvetet vill göra slut”

Farah Abadi, som under vintern tävlat i På spåret, mutar barnen för att lämna en iskall  lekplats och värmer sig med favoritdrinken gin och tonic.
Farah Abadi, som under vintern tävlat i På spåret, mutar barnen för att lämna en iskall lekplats och värmer sig med favoritdrinken gin och tonic. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Farah Abadi mikrar köttbullar, söker egentid och undrar om jakten på renoveringsobjekt säger något om hennes relation.

Text: SvD Perfect Guide - 20 februari 2021
Annons

Folk brukar ju lyxa till det på fredagar, men inte vi. Varje dag är vardag när man har två småbarn. Vi äter korvstroganoff och bygger tågbana. Våra grannar och bästa kompisar kommer hem till oss och vi kollar På spåret, äter godis, dricker läsk och tävlar mot varandra. Jag är en jättebra vinnare och en jättedålig förlorare. När jag halvvägs in i programmet känner att det inte går bra säger jag: ”Är det inte kul att bara titta istället?”

Lördag morgon sover jag och min sambo i omgångar, tills jag går upp vid tio. Det blir rostade mackor med smör, ost och apelsinmarmelad som jag gjort själv till frukost. Och mjölk. Vi dricker sex liter mjölk i veckan i vår familj. Efter frukosten åker vi runt och kollar på hus. Vi bor i ett nybyggt nu, men jag och min kille är så himla sugna på att köpa ett renoveringsobjekt. Vet inte om vi undermedvetet vet att vi vill göra slut eftersom man brukar vilja renovera om då. Jag vill i alla fall ha ett hem där jag kan byta ut ett golv, måla någon vägg, kanske blåsa ut ett kök och bygga en pool.