Fantasin sätter gränsen

UTSMYCKNING. Vem vill inte ha ett tjusigt stilleben av höstblad och blommor på middagsbordet. Men hur gör man? Vi frågade proffsen, floristerna som skapar alla blomsterarrangemang på Grand Hôtel.

Under strecket
Publicerad
Kopparfärgade pinnar är basen i Johanna Bergvalls blomsterarrangemang till en av Grand Hôtels sviter. 
Kring dem sticker hon ner rosor, nejlikor och olika sorters prydnadsgräs.

Kopparfärgade pinnar är basen i Johanna Bergvalls blomsterarrangemang till en av Grand Hôtels sviter. Kring dem sticker hon ner rosor, nejlikor och olika sorters prydnadsgräs.

Foto: JUREK HOLZER
Annons

För det första, understryker Kristina Laghem som är chefsflorist på Grand Hôtel: Det är inte det tekniska som är problemet. Den som vet hur det går till kan lätt skapa egna mästerverk med blommor.

– Det handlar snarare om kons­ten att vara kreativ, att få idéer kring färg och form och skapa något utifrån en bild i huvudet, säger hon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons