Fängelsedom för hedersrelaterat brott

Två 21-åriga män har dömts till fängelse i tre år respektive tre år och två månader av Jönköpings tingsrätt för att ha skjutit mot den ene mannens syster och hennes make. Paret hade gift sig mot familjens vilja och skulle därför straffas.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den 17-åriga flickan var mycket hårt hållen hemma av sin pappa. Hon fick inte gå ut själv och inte gå till kompisar. Hennes bror kontrollerade vem hon ringt eller sms:at på mobilen. Hon var tvungen att ha persiennerna neddragna hemma eftersom hon inte fick titta på killarna som kunde gå förbi på gatan utanför. En syster hade behandlats likadant tidigare, men rymt till mamman som var skild från fadern.

17-åringen fördes till Pakistan som familjen kommer ifrån och blev där förlovad med en kusin. När hon kom hem igen fick hon kontakt med en 33-årig pakistansk man via internet. Hon bröt förlovningen själv, mot sin pappas vilja. Flygbiljetterna var bokade till Pakistan för bröllopet som skulle hållas med kusinen i mars i år. I stället gifte sig flickan med sin nye pojkvän.

Annons
Annons
Annons