Fängelse för man i kopplerihärva

En 60-årig man som misstänks vara hjärnan bakom en större kopplerihärva där en massageverksamhet var täckmantel för försäljning av sexuella tjänster dömdes i dag till tre och ett halvt års fängelse vid Stockholms tingsrätt. Mannen döms bland annat för koppleri, våldtäkt mot barn och bokföringsbrott. En 27-årig flickvän till mannen får villkorligt straff för medhjälp till koppleri. En åtalad 32-årig man friades helt.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Under 2008 bedrev 60-åringen massageverksamhet i flera lokaler i Gävle, Södertälje, Bromma samt i flera Stockholmsförorter. I lokalerna arbetade thailändska kvinnor som massörer. Polisen misstänkte att verksamheten egentligen var en täckmantel för prostitution och att kvinnorna sålde sexuella tjänster. Misstankarna stärktes när två polisinspektörer besökte lokalerna och utgav sig för att vara gäster. Man telefonavlyssnade också de tre åtalade.

Den 60-årige mannen döms även för våldtäkt mot barn. Övergreppen på den minderåriga flickan ska, enligt åklagaren, ha pågått från hösten 2007 till kort innan mannen greps i våras. Flickan bodde tillsammans med 60-åringen och hans fru och de ansökte om att adoptera henne.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons