Fängelse för beställningsmord i Malmö

Sommaren 2018: Polisens kriminaltekniker arbetar natten till tisdagen på von Rosens väg i Rosengård i Malmö efter att en man i 20-årsåldern skjutits till döds. Arkivbild.
Sommaren 2018: Polisens kriminaltekniker arbetar natten till tisdagen på von Rosens väg i Rosengård i Malmö efter att en man i 20-årsåldern skjutits till döds. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Offret sköts med pistol flera gånger i huvudet och kroppen av en maskerad gärningsman som kom åkande på moped. Två män som åtalats för inblandningen i mordet i Rosengård sommaren 2018 döms nu till flera års fängelse.

Under strecket
Anna Karolina Eriksson/TT
Publicerad
Annons

Flera vittnen har kunnat beskriva gärningsmannen på mopeden. Han döms nu till tolv år och sex månaders fängelse. Den andre mannen, 29 år, som åtalades för medhjälp till mord döms till fängelse i fyra år.

Två timmar efter dödsskjutningen hittades mopeden uppeldad, och i ett buskage cirka 30 meter därifrån låg mordvapnet. På det fanns dna från den 22-årige man som nu dömts. Polisens efterforskningar visade att Gävlebon befunnit sig i Malmö vid tiden för mordet. Åklagaren har utgått från teorin att mordet utfördes på beställning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons