Annons

”Lilla hjärtats” mamma döms till fängelse

På torsdagen meddelade Norrköpings tingsrätt domen mot mamman till den treåriga flicka som hittades död i en lägenhet i Norrköping i januari. Kvinnan döms för grovt vållande till flickans död.
På torsdagen meddelade Norrköpings tingsrätt domen mot mamman till den treåriga flicka som hittades död i en lägenhet i Norrköping i januari. Kvinnan döms för grovt vållande till flickans död. Foto: Johan Hallnäs/TT

Mamman till en treårig flicka som kallas "Lilla hjärtat" döms till fängelse i ett år och nio månader. Rättsexperten Sven-Erik Alhem tycker tingsrättens dom är välskriven – och riktar istället kritik mot en helt annan instans.
– Om det inte vore för den flathet som Kammarrätten tidigare visat, hade flickan levt i dag.

Under strecket
Åsa Erlandsson, Nyhetsbyrån TT
Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Anna Lander (i mitten) kommer sannolikt överklaga domen mot mamman till den treåriga flicka som hittades död i en lägenhet i Norrköping i januari.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Norrköpings tingsrätt dömer mamman för grovt vållande till annans död, samt narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Däremot frikänns hon för mord, synnerligen grov misshandel och brott mot griftefriden.

– Pappan till flickan, som också var misstänkt, avled under häktningstiden vilket är en betydande svårighet ur bevissynpunkt. Tingsrätten kan inte utesluta att pappan inte var ensam ansvarig för dotterns död, säger Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare och förbundsordförande i Brottsofferjouren.

Annons
Annons
Annons