Annons
X
Annons
X

Familjens intryck: Honda Civic Hybrid

Hondas utmanare till Prius kom hösten 2006 men har ännu inte slagit på större front. Liksom Prius driver en elmotor jämte bensinmotorn. Vid jämn körning i låg hastighet visar en digital mätartavla hur bilen övergår till endast eldrift och en avancerad styrenhet styr hur och när motorerna ska arbeta. Civic hybrid är också den enda bilen med automatlåda i testen.

[object Object]
Familjen Lundgren-Axelsson testar en Honda Civic 1.3 hybrid. Foto: TOMAS ONEBORG

Tema Motor

Miljöbilen som familjefordon wwwc.svd.se

–Den fungerade bra, säger John, men skulle man försöka att köra på enbart elmotorn fick man ha ägg under pedalerna. Men vi gillade att bensinmotorn stängde ner sig när man stannade.

John tycker att den är skön att köra, om än något undermotoriserad.

–Den passar nog mer för mer tätortsbetonad trafik och arbetsresor på åtta-tio mil, än att packa full och dra till fjällen i.

Annons
X

Jenny drar paralleller till familjens Chrysler Voyager.

–Det är lite av känslan att man ÅKER i den mer än kör. Men jag har svårt för den sluttande vindrutan som fortsätter i en sluttande motorhuv, man kunde aldrig se var fronten tog slut.

En barnbil? Jo, det fanns tillräckligt mycket utrymme för fyra, ingen blev åksjuk. John noterar att hybriden gick tyst även på den grövsta asfalten, så var det också den enda i testen med smala däck, men också att den var mjuk på gränsen till svampig i fjädringen. Han gillade handbromsen som satt långt framflyttad, praktisk för den som kör många korta sträckor mellan stoppen, men inte att taket kom väl nära...

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Plus i kanten också för många förvaringsutrymmen.

  Annons
  Annons
  Annons
  X

  Familjen Lundgren-Axelsson testar en Honda Civic 1.3 hybrid.

  Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X