Annons

Familjeföretag som rockar

Stockholmsbandet Hell On Wheels väntade förgäves på att Sonic Youths Jim O'Rourke skulle producera deras andra skiva. Men de är mer än nöjda med resultatet ändå. I dagarna släpps ”Oh my God! What have I done?”.

Under strecket
Publicerad

**Åsa Sohlgren och Johan Risberg har bildat familj och har en nyfödd dotter. Richard Lindgren tycker inte att deras relation är något problem för bandet.
**Foto: Chris Maluszynski

Hell on Wheels - Richard Lindgren, Åsa Sohlgren och Johan Risberg - firar tioårsjubileum som band nästa år. Johan är den enda som redan förverkligat sin önskedröm, att få vara med på en sjutums-vinylsingel, ”allt efter det har bara varit plus”. Åsa väntar fortfarande på att få åka nightliner. Richard säger att de lägger av när de har gjort lika många plattor som The Fall - en referens som också indikerar vilken slags musik Hell On Wheels sysslar med, även om Pixies kanske är det band som de oftast brukar jämföras med.
Hittills har det blivit två plattor. Den första, ”There is a generation of handicapped people to carry on” kom 2001, uppföljaren ”Oh my god! What have I done?” släpps nu. Att det gått två och ett halvt år mellan skivorna beror inte bara på att bandet satte extremt hårda krav på sig själva och låtarna den här gången.

Annons
Annons
Annons