Annons
X
Annons
X

Familj avvisas till två världsdelar

En flyktingfamilj i Hagfors är på väg att avvisas - till två olika världsdelar.

Av TT

Familjens ombud befarar att de inte kommer att kunna återförenas.

På torsdagen hämtades en tjetjensk kvinna och hennes tre barn i sin bostad i Hagfors för att avvisas till Ryssland. Kvinnans sambo, som också är far till de två yngsta barnen, kommer att avvisas till Elfenbenskusten.

– Det är ett omänskligt handlande från de svenska myndigheternas sida, säger kvinnans juridiska ombud Jan Sandin till SVT:s Värmlandsnytt.

Annons
X

Han är kritisk till att Migrationsverket och migrationsdomstolarna inte prövat familjens situation som helhet, utan fattat beslut om de enskilda personerna. Om avvisningarna genomförs, är det osäkert om familjen någonsin kommer att kunna förenas igen.

Även Rädda Barnen och lokala politiker i Hagfors har vädjat om att familjen ska få stanna i Sverige, där parets gemensamma barn är födda.

Enligt Sandin kommer kvinnan och barnen troligen att avvisas ur landet under fredagen. Han hoppas kunna stoppa avvisningen genom att vädja till Europadomstolen för mänskliga rättigheter.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Karlstad TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X