Fäktmästaren Rerrich avliden

Fäktmästaren Béla Rerrich, Djurgårdens IF, avled natten mot midsommarafton på Saltsjöbadens sjukhus efter en tids sjukdom. Han skulle ha fyllt 88 år i år.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Rerrich kom till Sverige 1957 efter en framgångsrik karriär i Ungern där han bland annat var med och tog OS-silver i lag 1956. Som ledare i Djurgården fostrade han fäktare och femkampare som kom att vinna många medaljer vid VM, OS och svenska mästerskap.

”Béla var en naturkraft, ren energi. Under hela sin karriär strävade han efter utveckling, efter att lära sig mer och efter att göra allt ännu bättre. Bara för en vecka sedan diskuterade han med mig om hur ungdomsutbildningen skulle fungera på Djurgårdens fäktsal och lade fram sina synpunkter på svensk fäktningsutveckling. Samtidigt tänker jag en dag som denna gärna på den vänlige, engagerade och omtänksamme idrottsledaren. Han betydde oerhört mycket för den personliga utvecklingen även utanför fäktpisten för så många ungdomar”, säger Svenska fäktförbundets sportchef Göran Flodström på förbundets hemsida.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons