Facket: Stirra inte på siffermål för polisen

De senaste åren har allt fler civila anställts inom polisen, ofta personer med akademisk bakgrund som jobbar som exempelvis analytiker, it-forensiker och utredare. Arkivbild.
De senaste åren har allt fler civila anställts inom polisen, ofta personer med akademisk bakgrund som jobbar som exempelvis analytiker, it-forensiker och utredare. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Inte bara poliser lämnar Polismyndigheten. Personalomsättningen bland civilanställda akademiker är ofta ännu högre och i en ny undersökning uppger tre av fyra att de vill byta jobb. Samtidigt närmar sig deadline för målet om 10 000 fler polisanställda.

Under strecket
Erika Nekham / TT
Publicerad
Annons

– Akademiker behövs för att lösa polisens viktiga uppdrag, vi har en väsentlig roll i att nå en god uppklarning av brott. Utan oss kommer vi inte kunna nå fram till framtidens moderna polisorganisation som samhället behöver, säger Anna Owens, ordförande för Saco-S-föreningen på polisen.

Polismyndigheten har som mål att öka antalet anställda med 10 000 till årsskiftet 2024/2025. Av dessa ska två tredjedelar vara poliser, resten civilanställda. För att nå dit behöver myndigheten rekrytera ny personal och få fler att vilja utbilda sig poliser – men också få de anställda som redan finns i verksamheten att vilja stanna kvar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons