Facket anmäler Ryanairs "rabatt"

Under strecket
Publicerad
Annons

SAS får hjälp av facket i kampen mot det irländska lågprisbolaget Ryanair. Transport och HTF anmäler Västerås flygplats till konkurrensverket.
I förra veckan skrev SAS till flygplatsen i Västerås och begärde besked om alla bolag behandlades jämlikt. Lokal-tv-stationen Tvärsnytt har hävdat att Ryanair får mycket kraftiga rabatter och dessutom erhåller bidrag till marknadsföring. Detta medan bolag som SAS får betala fulla avgifter som bland annat uppgår till 110 kronor per passagerare.
Om inte SAS fick svar hotade man med anmälan till konkurrensverket. Facken agerade dock snabbare, vilket säkert inte den skandinaviska flygjätten beklagar.

Ryanair började att flyga från Västerås förra året. Bolaget spelar nu ut Skavsta söder om Stockholm mot Västerås. Det irländska flygbolaget är känt för att hårt pressa mindre flygplatser för att rentav få betalt för att flyga. Ett fall från Belgien är redan hos EU-kommissionen.
Medan Skavsta är privatägt, enda privata flygplatsen i Sverige, är det Västerås kommun och Luftfartsverket som står bakom flygplatsen i Västerås. Den kallas för övrigt nu Stockholm Hässlö i stället för Västerås Hässlö.
Skulle Luftfartsverket medverka till rabatter för Ryanair på Hässlö framstår agerandet som märkligt.

Annons
Annons
Annons