Annons

150 000 pensionärer får kompensation i april

Socialdemokraten Ulf Olsson (tv), ordförande, och Joakim Larsson (M), förste vice ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) förhandlingsdelegation berättar på en pressträff att man går pensionärerna till mötes.
Socialdemokraten Ulf Olsson (tv), ordförande, och Joakim Larsson (M), förste vice ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) förhandlingsdelegation berättar på en pressträff att man går pensionärerna till mötes. Foto: Marko Säävälä/TT

Trycket blev för stort och SKL såg det orimliga. De runt 150 000 pensionärer som drabbats av en rejält sänkt tjänstepension kompenseras.

Pengarna kommer dock tidigast i april, retroaktivt.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Före detta läraren Stefan Nilsson i Karlskrona får nu tillbaka nästan en tusenlapp i månaden.

Foto: Magnus Lejhall / TT Bild 1 av 2

Pensionerade läraren Stefan Nilsson i Karlskrona anar att valåret spökar i bakgrunden.

Foto: Magnus Lejhall / TT Bild 2 av 2
Efter reklamen visas:
SKL: Pensionärer kompenseras

Strax före jul avslöjade TT att omkring 150 000 pensionärer, i huvudsak 80 år och äldre som tidigare jobbat i kommuner och landsting skulle få en rejält sänkt tjänstepension, som mest 40 procent eller uppemot 1 500 kronor i månaden. När pensionsbeskeden i januari började dimpa ner i brevlådorna gick telefonerna varma hos fack, pensionärsorganisationer, pensionsbolag och arbetsgivare, varvid facken och pensionärsorganisationerna höjde rösten och hotade med rättsliga åtgärder.

Annons
Annons
Annons