X
Annons
X

150 000 pensionärer får kompensation i april

Trycket blev för stort och SKL såg det orimliga. De runt 150 000 pensionärer som drabbats av en rejält sänkt tjänstepension kompenseras.

Pengarna kommer dock tidigast i april, retroaktivt.

Strax före jul avslöjade TT att omkring 150 000 pensionärer, i huvudsak 80 år och äldre som tidigare jobbat i kommuner och landsting skulle få en rejält sänkt tjänstepension, som mest 40 procent eller uppemot 1 500 kronor i månaden. När pensionsbeskeden i januari började dimpa ner i brevlådorna gick telefonerna varma hos fack, pensionärsorganisationer, pensionsbolag och arbetsgivare, varvid facken och pensionärsorganisationerna höjde rösten och hotade med rättsliga åtgärder.

Arbetsgivarparten Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) inser nu det orimliga och tar ansvar för den uppkomna situationen. Alla politiska partier i förhandlingsdelegationen var eniga.

Socialdemokraten Ulf Olsson (tv), ordförande, och Joakim Larsson (M), förste vice ordförande för Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) förhandlingsdelegation berättar på en pressträff att man går pensionärerna till mötes.

Foto: Marko Säävälä/TT Bild 1 av 3

Före detta läraren Stefan Nilsson i Karlskrona får nu tillbaka nästan en tusenlapp i månaden.

Foto: Magnus Lejhall / TT Bild 2 av 3

Pensionerade läraren Stefan Nilsson i Karlskrona anar att valåret spökar i bakgrunden.

Foto: Magnus Lejhall / TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X