Annons

Fack: Folkomrösta om kärnkraften igen

Kärnkraft ger Sverige arbe­ten, ljus och värme och det mesta vi gör är beroende av el någonstans på vägen, skriver författarna.
Kärnkraft ger Sverige arbe­ten, ljus och värme och det mesta vi gör är beroende av el någonstans på vägen, skriver författarna. Foto: Adam Ihse/TT

Att leva på nåder med politisk instabilitet och ändå ha leve­rerat så bra som svensk kärnkraft har gjort förtjänar samhällets respekt. Vi lyfter därför frågan om en ny folkomröstning. Det är rimligt att folket får ta ställning till den befintliga kärnkraftens vikt för landets elförsörjning, skriver representanter för Kärnkraftsfacken.

Uppdaterad
Publicerad

Det ligger en bedrägligt grön dimma över energifältet för kärnkrafts­motståndet i Sverige. Trots att undersökningar, inte minst från SOM-institutet vid Göteborgs universitet, visar att nästan sju av tio svenskar stödjer befintlig kärnkraft dess tekniska livslängd ut, så anser regeringen att den ska snabbavvecklas.

Det här är ett angrepp inifrån, med inverkan på vår livsstil. Den centrala makten i Sverige hotar inte bara elförsörjningen och välfärden, utan blir ett demo­kratiskt problem då den politiska agendan strider mot den samtida folkviljan.

Annons
Annons
Annons