Facebook stämmer porrföretag

Facebook stämmer ett kanadensiskt porrföretag som anklagas för att ha hackat den populära nätverksplatsen i jakt på personlig information.

Publicerad
AP, JOAKIM STÅHL MONTAGE: SVD
Foto: AP, JOAKIM STÅHL MONTAGE: SVD
Annons

Enligt stämningsansökan ska företaget ha skickat 200 000 förfrågningar i form av ett skript för att ta sig in på Facebooks servrar. Det är fortfarande oklart vilken information hackarna har kommit åt men intrånget har kunnat spåras till porrföretaget Istra Holdings som sysslar med porreklam på nätet. Förutom moderbolaget nämns 17 personer som uppges arbeta för bolaget i stämningsansökan.

Intrånget upptäcktes i somras och ska ha kostat Facebook cirka 5 000 dollar att spåra, pengar som företaget nu vill ha ersättning för. Som en del av utredningen har flera internetoperatörer kontaktats för att kunna spåra ytterligare misstänkta. Operatörerna har dock vägrat lämna ut kunduppgifter med hänsyn till sina kunders integritet, uppger nyhetsbyrån The Canadian Press. Förutom skadestånd vill Facebook även att de namngivna förbjuds att kontakta de servrar som Facebook använder.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons