Facebook riktar in sig på barnen

Det digitala sociala livet är inte avskilt från det övriga sociala livet. Föräldrar behöver hjälpa sina barn att navigera bland sociala medier, anser internetforskaren Elza Dunkels. Arkivbild.
Det digitala sociala livet är inte avskilt från det övriga sociala livet. Föräldrar behöver hjälpa sina barn att navigera bland sociala medier, anser internetforskaren Elza Dunkels. Arkivbild. Foto: Isabell Höjman/TT

Instagram för tolvåringar blir snart verklighet om mediejätten Facebook får som man vill. Vi ska göra det tryggt för dem, säger Facebookchefen, men kritiker anser att planerna bör skrotas.

Under strecket
Marcus Alexandersson/TT
Publicerad
Annons

Kampen om de riktigt unga användarna på sociala medier blir allt hårdare. Instagram, Snapchat och Tiktok är bara några av plattformarna som lockar en betydligt yngre skara. Nyligen öppnade Tiktok, videoappen som är speciellt populär bland unga tonåringar, kontor i Sverige.

Facebook jobbar sedan en tid tillbaka på en version av Instagram för barn under 13 år, som är den nuvarande åldersgränsen för att få använda sociala medier-plattformen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons