Annons
X
Annons
X

Facebook kan få dig att hata livet

Ett alltför flitigt användande av den populära sajten kan ge en bitter eftersmak, hävdar en tysk forskargrupp.

Är du avundsjuk på vännernas lyxiga skidresor, deras romantiska restaurangbesök eller allmänt inspirerande tillvaro? Då kan det vara dags att stänga ned Facebook. Det hävdar den tyska forskargrupp som står bakom studien ”Envy on Facebook: A hidden threat to users' life satisfaction?”.

Och är du en av de många Facebookanvändare som hellre läser om andras liv än delar med dig av ögonblick från ditt eget är risken ännu större att sajten får dig att må dåligt, skriver LA Times.

Då de 357 deltagarna i studien, främst tyska universitetsstudenter, ombads ranka anledningarna till varför någon skulle må dåligt av Facebook angav 1 av 3 avundsjuka som en möjlig orsak. 1 av 5 uppgav dessutom att de se senast upplevde avundsjuka känslor då de surfade runt på just Facebook.

Annons
X

Vad som orsakade mest avundsjuka var semesterbilder och andra bilder från fritidsaktiviteter, samt hur många “likes” och kommentarer andra användare fick på sina inlägg. Flera uppgav också att en orsak till avundsjuka var den allmänna känslan av att andra helt enkelt är lyckligare som människor.

SvD Näringsliv

Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X