Annons
X
Annons
X

Facebook-källor: Porr kommer driva VR-försäljning

Nu släpps Facebooks virtual reality-satsning Oculus. Spel väntas bli populärt på enheten – redan från start finns över 30 titlar tillgängliga. Men det innehåll som tros driva försäljningen mest är något helt annat: Porr.

Av Direkt
[object Object]
Facebooks grundare Mark Zuckerberg och en som testar Oculus Rift. Foto: Manu Fernandez/AP & John Locher/AP

Facebooks virtual reality-verksamhet, som går under namnet Oculus, väntas slå igenom stort inom spel och filmer. Företaget berättade i måndags att det för deras VR-hjälm, Oculus Rift, kommer att finnas mer än 30 spel tillgängliga när de första enheterna levereras i veckan. I slutet av 2016 väntas antalet spel ha stigit till 100, skriver New York Posts nätupplaga.

Men det finns fler användningsområden för VR-hjälmen. Interna källor hos Facebook uppger att bolaget räknar med att efterfrågan drivs på av en annan innehållskategori: porr.

Hittills finns virtual reality-porr tillgänglig för headsets som till exempel Samsungs Gear. Antalet virtual reality-porrfilmer överstiger redan 1 000, enligt tidningen.

Annons
X

I samband med industrikonferenser har Oculus grundare Palmer Luckey understrukit att bolaget avser att ha en öppen plattform för utvecklare, porrproducenter inkluderade.

Facebooks grundare Mark Zuckerberg, som betalade 2 miljarder dollar för Oculus för två år sedan, utmålas ofta som moraliskt högstående och talespersoner för Oculus har följaktligen inte velat kommentera New York Posts uppgifter om producenternas stora intresse för att använda hårdvaran.

I porrindustrin är viljan att tala ut desto större.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  "Företag som Oculus kommer inte att säga 'Ja, vi kommer att rekommendera porr offentligt'. Men bakom kulisserna måste de erkänna att det här driver utvecklingen", säger Todd Glider, vd för porrstudion Badoink, till tidningen. Enligt honom har Badoink redan producerat över 50 VR-porrfilmer, och antalet väntas fördubblas i år.

  Annons

  Facebooks grundare Mark Zuckerberg och en som testar Oculus Rift.

  Foto: Manu Fernandez/AP & John Locher/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X