Få vet hur man skyddar mobilen

Rapporterna om nya säkerhetshot, virus och trojaner till våra mobiltelefoner duggar allt tätare. Men enligt en ny undersökning från Telia vet få konsumenter hur de ska skydda sin mobil, även om en dryg tredjedel är oroliga för intrång i mobilen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Dagens smarta mobiltelefoner är i allt väsentligt små datorer som det går att ringa med - och de används också allt mer till samma saker som vi använder våra datorer. Vi kan göra våra bankärenden i mobilen, vi har tillgång till en mängd webbutiker och kopplar upp oss mot sociala nätverk direkt från våra telefoner.

Våra mobiltelefoner innehåller ofta lösenord till de tjänster vi använder, har tillgång till vår e-post och en del annan personlig och kanske även känslig information. Kort sagt, information som vi gärna vill skydda. Enligt en ny undersökning från Telia Trends, där drygt 1 900 personer fått svara på frågor om it-säkerhet i allmänhet och it-säkerhet i mobilen i synnerhet, vet bara 24 procent hur de ska skydda sin mobiltelefon på bästa sätt. När frågan i stället handlar om våra datorer svarar närmare hälften att de har bra koll på tillgängliga säkerhetslösningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons