Annons

Fraser Nelson: Extremister har tagit över Labour

Chefredaktören Fraser Nelson på brittiska The Spectator har starka band till Sverige och bestämde sig efter mycket våndor för att rösta för brexit.

Under strecket
Publicerad

Tony Blair kallar den kommande förhandlingsprocessen om brexit för ”ett val mellan dåligt och riktigt illa”. För dig som förespråkare för att lämna EU, vad är, bortom kampanjretoriken, den realistiska bilden av brexit?

– Bilden av brexit är enkel: Storbritannien, tillsammans med 27 andra länder, var med på ett EU-tåg som gick snabbt i en riktning som gjorde många britter oroliga. Folkomröstningen, en egenartad politisk händelse, ställde en fråga: vill du hoppa av, och ta ett kliv in i det okända på egen hand – eller stanna på tåget? Så 52 procent valde att hoppa av. Blair hade rätt, inget alternativ var lysande – men för mig som Europavän som ville lämna, var brexit det mindre riskfyllda alternativet. Förhandlingarna är också en risk. Men skyddsnätet WTO innebär att det inte kan bli alltför illa: varje WTO-medlem har obegränsad tillgång till den inre marknaden. Det kan bli tullar, som det finns med vår största handelspartner (USA), men vi klarar oss.

Annons
Annons
Annons