Extremister förvånar inte Moderaterna får färglös partiledare Skriv också om det goda som görs Regeringen tar med båda händerna

Under strecket
Publicerad
Annons

Socialdemokraternas partisekreterare oroas över Nationaldemokraterna plockar politiska poäng, men då undrar jag bara, är det ingen som undrar varför?
Ringer det ingen klocka någonstans? Jag är inte ett dugg förvånad över att politiska ytterlighets- och enfrågepartier har stora framgångar. Makthavare, vakna.
När jag hör regeringsföreträdare och partiledare debattera och konstaterar att vi snart får en ny moderatledare, som är en precis lika färglös appartjik som (med vissa undantag) de senaste femtio årens borgerliga parti- ledare.
Han lovar att orientera partiet mot mitten inte särskilt originellt men förmodligen korrekt för att inte riskera en ytterligare nedgång i partistödet.
Samtidigt kommer statsministerns mantra om att inbjuda representanter för näringsliv, facket och så vidare till överläggningar om tillväxt i ekonomin.
Det får mig att minnas en oppositionell rysk läkare under sovjettiden vars karakteristik av sakernas tillstånd då, i dag direkt kan översättas till svenska förhållanden:
”Swedish paralysis is the most expanding in the world”.
Vad är det som behövs för att journalisterna skall bli intresserade av att skriva om det goda som händer i samhället? Veckoslutet 4-5 oktober hade jag förmånen att vara med på en konferens arrangerad av Emerichfonden på Polishögskolan i Stockholm med rubriken ”Nätverk mot våld och främlings- fientlighet”.
De medverkande var lärare och elever från olika skolor i landet som arbetar medvetet för att förebygga och bemöta våld och främlingsfientlighet i vardagen. Deras berättelser fick mig att undra: Var är journalisterna nu? Varför är massmedierna inte intresserade av att skriva om detta?
Som ledamot i Socialtjänstnämnden i Stockholm får jag också kännedom om det fantastiska arbete som personalen inom socialtjänstens olika avdelningar gör. Hur kommer det sig att journalisterna är fullständigt ointresserade av att berätta om detta? Jag kan inte tänka mig att de inte vet om det.
Eller är det så att de tror att deras läsare bara är intresserade av
allt det dåliga som sker i samhället? Nu senast visades ett program på tv om gatubarnen i Stockholm. Man kunde lätt fått intrycket av att samhället ingenting gör för dessa barn.
Jag har berättat om två av många organisationer och myndigheter som arbetar för att det skall bli bättre att leva i såväl Stockholm som i Sverige. Varför är medierna inte intresserade av att berätta om det goda arbetet som stadens personal och andra organisationer gör för dem som är i behov av hjälp?
Under partiledaradebatten 15/10 kunde Bo Lundgren berätta att han låtit installera bergvärme i sin villa för att minska energikostnaderna. Dessa har ju blivit extremt höga genom den så kallade skatteväxlingen. Han glömde tala om att taxeringsvärdet på hans hus genom investeringen nu höjs och att hans fastighetsskatt därmed blir högre. Vår regering med partner tar inte bara med den ena handen, de tar med båda händerna.

Jonas Bohman
Bo Gåberg
Victor Montero
Bengt Schwieler

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons