Extra svårt att bevisa sexbrott

Att vakna i fel säng. Tvärt emot vad som ofta påstås tillhör sexualbrotten de brott som utreds bäst. Det är ­närmast omöjligt att driva en undersökning med en målsägande som bara har en ­
känsla av att ha våldtagits därför att hon vaknat i fel säng, skriver kammaråklagarna ­ Anders Halfwordson, Rolf Hillegren, Anna Pettersson och ­Anders Sundholm.

Under strecket
Publicerad
När medierna skriver mycket om våldtäktsmål utbryter rädsla och undfallenhet i Åklagarmyndigheten. Fall som redan lagts ned tas upp igen. Här en demonstration i Stockholm mot våldtäkter. 
Foto:  Jessica Gow/scanpix

När medierna skriver mycket om våldtäktsmål utbryter rädsla och undfallenhet i Åklagarmyndigheten. Fall som redan lagts ned tas upp igen. Här en demonstration i Stockholm mot våldtäkter. Foto: Jessica Gow/scanpix

Annons

De båda Stureplansprofilerna släpptes nyligen fria efter att ha suttit häktade några veckor och åklagaren lade ned förundersökningen.
Därmed fick alla sexualbrottsfixerade journalister med dragning åt det populistiska hållet tillfälligt full sysselsättning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons