Annons
Krönika

Bo Löfvendahl:Extra! Extra! Läs allt om regeringskrisen!

Statsminister Stefan Löfven och vice statsminister Åsa Romson intervjuas på väg till andrakammarsalen i riksdagen för mötet med socialdemokratiska riksdagsgruppen inför Sverigedemokraternas besked om hur de gör med budgeten.
Statsminister Stefan Löfven och vice statsminister Åsa Romson intervjuas på väg till andrakammarsalen i riksdagen för mötet med socialdemokratiska riksdagsgruppen inför Sverigedemokraternas besked om hur de gör med budgeten. Foto: MAJA SUSLIN / TT
Under strecket
Publicerad

Den 22 mars blir det extra val! Eller heter det kanske extraval? Eller nyval? Även ett impopulärt barn kan ha många namn.

På kvällstidningarnas löpsedlar kan vi se vinjetten Extra praktiskt taget varje dag, även när det inte är lika befogat som den här veckan. Ordboken definierar extra som ”utöver det vanliga; ytterligare, tilläggs-; inte fast anställd, tillfällig”. Det kan ses som en förkortning av extraordinär, ”utanför det vanliga”. Det är oböjligt och vi möter det både som adjektiv (”extra gurka”) och som adverb (”extra söt”), men även närmast substantiviskt (”fick du något extra?”).

Annons
Annons
Annons