Explosion vid brand i solarium på Söder

Flera brandmän och sjukvårdare slogs omkull av en explosion vid en brand i ett solarium vid Hornstull på torsdagsförmiddagen. Minst två personer har skadats och hela Långholmsgatan stängdes av.

Under strecket
Sveriges Nyheter
Publicerad
Annons

Brandkår, polis och ambulans kallades till Långholmsgatan vid 11.40-tiden på torsdagen på grund av en brand i ett solarium. Det skulle finnas flera personer i lokalerna och rökutvecklingen var kraftig. Framme på platsen inträffade en explosion av något slag och flera brandmän och sjukvårdspersonal som skulle ta sig in i lokalerna slogs omkull vid smällen. Minst två personer uppges ha blivit skadade, men det är oklart hur allvarligt eller om det rör sig om räddningspersonal eller privatpersoner. En ambulanshelikopter skickades till platsen.

– Nu håller vi på och evakuerar boende på den adressen och vi har spärrat av vid Västerbron från Kungsholmssidan och avspärrningar har också skett vid Hornstull. Det kan vara giftig rök i området, så vi går ut med att folk ska stänga fönstren, säger Ann-Charlotte Wejnäs, presstalesman vid Stockholmspolisen, till Sveriges Nyheter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons