Expertval: 13 aktier som ger hög avkastning 2021

Vilka är bolagen i 2021 års utdelningsportfölj? Läs om de 13 utvalda aktierna i tabellen nedan.
Vilka är bolagen i 2021 års utdelningsportfölj? Läs om de 13 utvalda aktierna i tabellen nedan. Foto: Alexander Larsson Vierth, Janerik Henriksson/TT

Färre förändringar än vanligt – men drygt hälften av innehaven är nya. I samarbete med Affärsvärlden publicerar vi här listan över vilka nordiska bolag som väntas ge bäst avkastning. Totalt: 71 aktier och våra 13 favoriter.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Experterna håller kvar vid Nordea, trots dålig avkastning 2020.

Experterna håller kvar vid Nordea, trots dålig avkastning 2020.

Foto: Ruud, Vidar/TT
Tele2, ett tryggt alternativ.

Tele2, ett tryggt alternativ.

Foto: Janerik Henriksson/TT
Annons

När Affärsvärlden summerade utvecklingen för 2020 års utdelningsportfölj var det en sorglig övning. Avkastningen stannade på plus 1 procent, vilket var långt sämre än index. OMXSGI steg 12 procent under samma mätperiod (december 2019 till december 2020). Nu blickar vi framåt – och uppgraderar till 2021 års portfölj, men innan dess kan det vara värt med en kort repetition om varför vi sysslar med denna utdelningsstrategi.

Idén är att hög direktavkastning är en slags kombinerad värde- och kvalitetsfaktor som i bästa fall selekterar fram undervärderade aktier. Vi är dock väl medvetna om att en hel del värdefällor också fastnar i nätet när man fiskar i dessa vatten. Liksom många mogna bolag som inte har annan användning för vinsten än att dela ut rubbet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons