Foto: Pexels
Mat & dryck

Experterna tipsar: Bästa vinerna till helgen

Varje vecka delar SPG:s vinexperter med sig av spännande vintips. Här är fem favoriter till helgens festligheter.

undefined

Olivier Le aive Bourgogne Cuvée Margot 2015
Frankrike, Bourgogne
179 kr, nr 5447

Annons
X

Elegant pinot noir från en topproducent. Rik bärig skogsfrukt med stor fruktsyrlig bitterstram eftersmak. Som gjort till grillad fet fisk med skogssvamp.

– Mikael Mölstad

undefined

Montefalco Rosso Arnaldo Caprai 2016
Italien, Montefalco
125 kr, nr 99341

Tätt, maffigt och samtidigt stramt rött som matchar köttbiten av nöt eller vilt. Gjort av sangiovese, sagrantino och merlot från Umbrien, lagrat ett år på fat.

– Anders Melldén

undefined

Château du Cléray
Frankrike, Loire
79 kr, nr 2185

Ett bättre budgetpang som bjuder fin läskande fräschör. Lätt och
rent där blommiga, fruktiga och salta toner sätter fart på hungern i allmänhet och skaldjurssuget i synnerhet.

– Linda Perez

undefined

Haut Marin Cuvée Fossiles 2017
Frankrike, Côtes de Gascogne
75 kr, nr 2089

Enkelt, men för priset riktigt trevligt vin med gott om citrus, mogna päron och lite flintatoner i doft och smak. Sitter lika bra till fiskpinnar som till färska skaldjur.

– Andres Grube

undefined

Langhe Nebbiolo Paolo Scavino, 2015
Italien, Piemonte
89 kr, nr 2368

Läckert vin med tydliga ursprungstoner. En rejäl dos strävhet där vi hittar både nypon, choklad, fat och mörk frukt. Nästan kräver en blodig biff med smakrika tillbehör.

– Johan Franco Cereceda

Till Toppen