Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Foto: Karolina Grabowska STAFFAGE
Mat & dryck

Experterna tipsar: Bästa rödvinerna till helgen

Varje vecka delar SPG:s vinexperter med sig av spännande vintips. Här är fyra röda favoriter för helgens festligheter.

undefined

Barbera d'Alba Luigi Voghera ,2016
Italien, Piemonte
119 kr, nr 2365

Rött fruktigt & smakrikt. Druvan barbera har länge fått stå i skuggan av storheten nebbiolo som ger Barolo och Barbaresco. Men den är väl värd att lära känna som här med eleganta skogsbäriga dofter med svamptoner örtig frisk syra. Bra till buffé och ännu bättre till en kalvschnitzel

Annons
X

– Mikael Mölstad

undefined

Montefalco Ross Ziggurat, 2015
Italien, Montefalco
139 kr, nr 2743

Rött stramt & nyanserat.Varm och rik smak med påtaglig strävhet. Gjort av familjen Lunelli, känd för sina mousserande viner i Trento, men här är det ett ekologiskt köttvin av sangiovese- och sagrantinodruvor från Umbrien som gäller.

– Anders Melldén

undefined

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano, 2014
Italien, Toscana
149 kr, nr 2144

Rött, kryddigt & mustigt. För dig som gillar intensiva (men inte överdrivet) fruktiga vinet. Här varvas syltiga björnbärstoner med syrliga körsbär. Nyanserat med fin fräschör. Passar lika fint till söndagspizzan som till lördagens vitlök och örtdoftande lammstek.

– Linda Perez

undefined

La Seigneurie Samur Champigny Vielles Vignes, 2015
Frankrike, Loire
119 kr, nr 2057

Rött fruktigt & smakrikt. Ett vin som får cab franc-älskaren i mig att jubla: Väldigt Loiretypisk, med körsbär, lingon och rejäla nävar färska örter. Dessutom till värsta fyndpriset. Sitter klockrent till lammsteken, eller varför inte till wallenbergare.

– Andreas Grube

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen