Annons

Experterna: Så går det för Loreen

Ken Olausson och Ronny Larsson är männen bakom, Schlagerprofilerna, en av Sveriges mest initierade bloggar om Melodifestivalen och schlager-EM. Vi bad dem reda ut vad som talar för, och emot, Loreen i lördagens final.

Under strecket
Publicerad

– Kombinationen av en stark, modern låt och en otroligt säker sångerska med ett helt eget uttryck har vinnare skrivet över sig. Det finns ingenting annat i årets tävling som känns lika självklart och mäktigt. Dessutom går hon hem i alla Europas läger: Hon kombinerar östs mystik med västs lättillgänglighet, sydländsk hetta med nordländsk karghet. Att numret skulle vara för ”introvert eller mörkt” köper jag inte. Det är just kombinationen av Loreens konstnärliga ådra och ”Euphorias” maffiga poprefräng som är grejen. En perfekt blandad Eurovision-cocktail som hela Europa kommer att svepa på lördag, säger Ronny Larsson.

– Loreen är fantastisk, Sverige har bättre chans än på länge - men hur ofta vinner den bästa låten? Här kan det lika gärna handla om att vara knasigast, att ha en låt som känns som om alla har hört den förut, att ha många landsmän spridda i Europa. Eller som i fjol, att ha bidraget med den minsta gemensamma nämnaren, bidraget som ingen tokälskar men som samtidigt ingen stör sig på. Loreen älskar man eller förstår inte alls - men vem kan tycka illa om sex farmödrar som bjuder på kakor? Dessutom: Italien, Tyskland och Rumänien har alla låtar som kan bli hits i Europa. Korka inte upp champagnen ännu, säger Ken Olausson.

Annons
Annons
Annons